loading
    • slidebg1

      Будівництво нерухомості

      котеджі, таунхауси, житлові комплекси, будинки зі зрубу

    • slidebg1

      Власне виробництво
      сировини

      Ціни нижче ринкових на 20%

      Виміри та складання кошторису на котеджні будинки
      безкоштовно

      brifcase
    • slidebg1

      Індивідуальні проекти

      будинків та котеджів

      Будівництво та розробка проектів
      здійснюється з урахуванням багаторічного досвіду,
      українських традицій, особливостей
      місцевості і побажань замовника

      brifcase

    Внутрібудинкову сходи з повним правом можна назвати не просто стильовою домінантою, але й одним з головних предметом інтер'єру. На думку архітекторів, особливу увагу при виборі сходів слід приділяти тому, щоб вона органічно вписувалася в загальний стиль інтер'єру, а не виглядала стилістично стороннім елементом приміщення.

    Як і у випадку з коридорами, сходи потрібно розглядати як активну частину будинку, а не підходити до них як просто до функціонального приміщенню, службовцю для переміщення з одного поверху на інший. Один з кращих способів додати сходах живих фарб - це зробити її якомога більш відкритою, забезпечити наскрізний огляд інших кімнат, коридорів, поверхів. Сходовий марш сам по собі повинен створювати відчуття відкритості, а не закритості.

    Будь-які сходи виглядає краще, і на ній краще себе почуваєш, якщо по висоті вона становить два людських зрости, особливо якщо вона висвітлюється зверху. Якщо у вас в будинку вузький сходовий марш з низькою стелею, спробуйте створити відчуття відкритості за рахунок відкритого бічного огляду або використання яскравих забарвлень. Ще один варіант - частково склити навколишні стіни. Який би підхід ви не обрали, дуже важливий тип штучного освітлення. Неяскраве освітлення цілком допустимо і безпечно, за умови, що чітко видно межу між щаблем і пріступців. Найгіршим варіантом освітлення для сходового маршу є неконтрастний і не дає тіні світло. Розташування світильників на сходах і навколо неї може виявитися важким завданням: постарайтеся зробити так, щоб світло від ламп спрямованого світла не бив в очі людям, що піднімається або спускається по сходах.

    При виборі оздоблювальних матеріалів слід звертати увагу на ступінь їх безпеки. Сходи з полірованого дерева може чудово виглядати, але якщо у вас в будинку є діти або літні люди, або вам просто подобається ходити по будинку без взуття, вона може виявитися занадто слизькою і тому небезпечною. Це ж відноситься і до пофарбованих дерев'яних сходах.

    Наприклад, Шекери (члени американської релігійної секти) зазвичай використовували отчіщенние дерев'яні східці з пофарбованими за трафаретом пріступців, які більш надійні. Найбільш поширеним рішенням є килимове покриття на сходах, але переконайтеся, що його легко чистити - тут важливий і колір, і матеріал. Килим можна укласти на сходах, використовуючи або прут для зміцнення килимової доріжки, який воліли в епоху королеви Вікторії, або різного роду підкилимні затиски. Залежно від загального стилю вашого будинку для сходів можна використовувати й інші матеріали. У деяких сучасних будинках сходи - бетонні, хоча без будь-якого покриття вони можуть бути занадто холодними, і, в будь-якому випадку, при ходьбі по ним втомлюються ноги.

    У середземноморських країнах прийнято використовувати керамічну плитку, покладену на кам'яну (або - у більш сучасних будинках - бетонну) кладку і облямовану потім деревом. У країнах з жарким кліматом керамічна плитка, крім свого декоративного характеру, створює приємну прохолоду. Дзеркальні подступени або їх повна відсутність створюють враження, що сходи ширяє в повітрі. Крім того, використовуються сталеві сходи, а також традиційні чавунні спіральні сходи, які були поширені в садах 19-го століття, проте їх використання не рекомендується, якщо у вас є маленькі діти. Вікна, розташовані вздовж сходів - відмінна ідея, що дозволяє створити хороше освітлення і милуватися видами з вікна.

    Існують ще кілька способів пожвавити простір навколо сходів. На сходовому майданчику можна розмістити певні предмети: наприклад, невеликий столик, книжкові полиці або рослини. Якщо майданчик досить велика, її можна використовувати як вітальні або для зберігання речей. Голі стіни вздовж сходів, без будь-яких виступаючих частин (наприклад, книжкових полиць), можуть виявитися занадто нудними, якщо тільки мова не йде про дуже широкому сходовому прольоті. Однак стіни можна використовувати для розміщення на них колекцій невеликих предметів або, природно, для картин і фотографій.

    Останнім часом, за наявності великого простору під сходами, можна це простір використовувати під бібліотеку. Т. е. вздовж сходів по стінах зробити стелажі для бібліотеки. Власне і книгам є місце, і інтер'єр гарний, і можна посидіти почитати щось на сходах.